Beslenme Kültürümüz
Experience the fusion of imagination and expertise with Études—the catalyst for architectural transformations that enrich the world around us.
Paketsiz Gıda Mümkün!
Koşan Kaplumbağa’da hafta içi her gün kahvaltı, öğle yemeği, ikindi atıştırmalıkları olmak üzere üç öğün yemek çıkar. Yoğurdumuzu her hafta kendimiz mayalar, tüm öğünleri de kapluş mutfağında pişiririz.
Yaşasın Kooperatifler, Yerel Üreticiler
Ekolojik koşullarda üretilmiş, temiz, adil gıda için yerel ürericileri ve gıda kooperatiflerini destekler, ihtiyaçlarımızı onlardan temin ederiz.
Mevsiminde Sebze – Meyve
Experience the fusion of imagination and expertise with Études Architectural Solutions.
Ekşi Mayalı Ekmekler
Kapluşlar hafta içi her gün ekşi mayalı, artisan ekmek tüketirler
Rafine Şekersiz Leziz İkindi Atıştırmalıkları
Rafine şeker yerine meyve kurularıyla pişirdiğimiz kurabiye ve kekler ile kapluşlar daha sağlıklı
Dengeli Karbonhidrat Dağılımı
Et, bakliyat ve sebze ağırlıklı beslenme düzeninde, kapluşlara karbonhidratı bazen çorbaların içinde bazense sağlıklı ev yapımı erişteler ile veririz. Diyetisyen kontrolüyle oluşturduğumuz menülerimiz her yemek için ayrı ayrı kalori değerleri ile belirtir. Çocukların sağlıklı beslenmelerini desteklerken, yeterli kalori miktarlarını almalarını da önemseriz.
Turşular Kapluşlardan
Her yıl turşu zamanı tüm kapluşlar kendi sınıf turşularını birlikte kurar, tüm yıl birlikte tüketirler.
Bahçeden Sofraya
Bahçemizde yetiştirdiğimiz sebze ve aromatik bitkileri birlikte büyütür, birlikte tüketiriz.
Beslenmede Covid Önlemleri
Malzeme alımlarını dış kapıda yapıp, paketleri alkol ile dezenfekte edip sonra içeri alıyoruz.
Mutfakta tüm sebze ve meyveleri karbonatlı su ile yıkıyoruz.
Her çocuğun kendi suluğunu kullanmasına dikkat ediyor, sulukların evlerde günlük temizliğinin yapılması için takibini sağlıyoruz.
Topluca kullanılan alanlardan biri olan yemekhane kullanımını iptal edip, öğle yemeklerinin ve ikindi atıştırmalıklarını sınıf balkonlarında ve bahçe verandasında yapılmasını planladık.
Okulumuzda çocuklar kendi yemeklerini kendileri alır, bitince de tabaklarını bulaşık toplama alanına kendileri bırakırlardı. Bir covid önlemi olarak bu süreçte servisin tek bir kişi tarafından yapılmasını daha güvenli bulduk.